Mötet med Charlie

Den här sagan handlar om fyra små djur som blir vänner. En vargunge, en kaninunge, ett rådjurskid och en liten ekorre som älskar att leka tillsammans och hitta på bus. 

En dag upptäcker de en hemlig stig som de väljer att följa. Stigen leder till ett blått trähus med en blomstrande trädgård. Här bor Mischa, en snäll gammal gumma, med sin katt.

Vännerna blir väldigt nyfikna och smyger in i huset genom ett  öppet fönster. Den gamla gumman sitter i en gungstol och läser tidningen. Utan att bli upptäckta tar de sig ljudlöst förbi och ser en dörr som visar sig leda upp till en vind.

Uppe på vinden träffar de Charlie, Mischas barnbarn. Tillsammans hittar de en mystisk kista och inuti kistan upptäcker de saker som ger dem magiska krafter. Vännerna har hittat, inte bara en livslång vänskap, utan även magiska krafter. Tillsammans kommer de uppleva fantastiska äventyr. 

 

Karaktärerna

Edward är en lekfull och modig liten vargunge. Hans magiska kraft är att han kan springa snabbt som vinden när han har sitt fjäderhalsband på sig.

Nova är ett rådjurskid som är cool, klumpig och som älskar att äta. Hennes magiska kraft är att hon kan flyga när hon sätter på sina vingar.  

Peggy är en otålig men mycket snäll kaninunge som skrattar mycket. Hennes magiska kraft är att hon kan bli osynlig när hon sätter på sig sin tiara.

Allan är en ekorre som gillar att lösa problem. När han sätter på sig sina glasögon kan han se nästan allting.

                  

 

Love